Duurzaam

Wij houden van groen! Daarom proberen we met zoveel mogelijk liefde en respect om te gaan met het milieu.

Hoe doen wij dat?

SLOW-SHIPPING - Wij kiezen bewust voor slow-shipping. Dat wil zeggen, jouw bestelling wordt in de meeste gevallen bezorgt door een postbode en niet door een pakketbezorger met busje. Je weet misschien niet zeker hoe laat je pakketje er is, maar we sturen altijd een berichtje wanneer het op de post gaat. Meestal ligt het daarna met 1-2 werkdagen in je brievenbus. Je hoeft er dus niet voor thuis te blijven.  Let op: zondag-maandag bezorgt PostNL niet.

VERPAKKEN - Jouw bestelling proberen we zoveel mogelijk te verpakken in biologisch afbreekbaar of recyclebaar materiaal. Zo gebruiken we vanaf 1 april 2019 (geen grap) alleen nog maar 'plastic' zakjes die 100% composteerbaar zijn en volledig gemaakt van plantaardig materiaal. 

Omdat onze producten wel met enige zorg verzonden moeten worden kiezen we meestal voor luchtkussenenveloppen. Deze zijn voorzien van het FSC kenmerk*. Op de achterzijde van de enveloppen staat uitgelegd hoe ze eenvoudig gerecycled kunnen worden.

* Het FSC® kenmerk is de garantie, dat het gebruikte materiaal uit een FSC®-bos komt, waar het bos na de houtooogst de kans krijgt zich te herstellen. Dit houdt ook in dat het dieren- en plantenrijk in deze bossen beschermd blijven en dat bosarbeiders genieten van goede arbeidsomstandigheden voor wat betreft bv. loon en veiligheid.

De sieradendoosjes zijn ook Ecofriendly wat inhoudt dat het gebruikte papier, lijm en karton volledig milieuvriendelijk zijn. De sieradendoosjes zijn verder ook voorzien van  het FSC keurmerk.

WERKOMGEVING - Ons bedrijf is aan huis gevestigd waardoor we nagenoeg geen extra energiekosten hebben. Ons huis heeft een hoog rendement en we maken gebruik van een zonneboiler en een warmte-terugwin-systeem. Voor het printen van pakbonnen, facturen en overige producten maken we gebruik van navulbare inktpatronen. De verpakkingen van binnenkomende materialen proberen we zoveel mogelijk opnieuw te gebruiken, de rest gaat bij het gescheiden afval.

MATERIALEN - De meeste materialen die wij gebruiken om sieraden te vervaardigen kopen wij in bij een Nederlandse groothandel die er ook voor kiest om iets terug te doen voor de maatschappij hier in Nederland én in een 3e wereldland.

Sinds kort werken wij ook met leer wat gemaakt is van overgebleven fruit, oftewel fruitleer. Niet van echt te onderscheiden. Een prachtige manier om van leftovers een nieuw product te maken. In de mooimakers-collectie vind je oorbellen die hier van gemaakt zijn.

HANDWERK - Wij maken zoveel mogelijk producten zelf en nagenoeg alles met de hand.

 

© 2012 - 2021 Studio CreaKip | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel